Yogalove@work

Juist in een hectische werkomgeving kan yoga een mooie balans bieden, omdat we tijdens ons werk vaak te weinig bewegen en ons gehaast en gestresst kunnen voelen, ook als we ons werk heel erg leuk vinden! Je lichaam maakt namelijk geen verschil tussen stresssymptomen die worden veroorzaakt door iets dat je leuk vindt om te doen of niet (meer) leuk. Kortom, we vragen op het werk vaak veel van onszelf en nemen meestal weinig tijd om weer op te laden. Of we denken dat te kunnen doen met een avondje Netflix, maar daar word je - hoe leuk het ook is - vaak alleen maar moe van. Bedrijven merken dit steeds vaker in een hoog ziekteverzuim.

 

Yoga op het werk kan je helpen voelen wat je nodig hebt, en je de tools aanreiken om op momenten juist wat rust te nemen en op te laden.

 

Yoga is eigenlijk altijd en overal mogelijk en geschikt voor iedereen. Op de eigen werkplek of een vergaderruimte, tuin of een bijzondere locatie in of rondom het eigen pand. Zo kun je yoga ook doen op een stoel en dus letterlijk op je (bureau)stoel blijven zitten of er in ieder geval gebruik van maken als ondersteuning. Ook zijn er geen bijzondere kledingvoorschriften, gewoon niet te strakke kleding dragen voldoet prima.

 

Een gemiddelde yogales duurt over het algemeen tussen een uur en anderhalf uur.

Ben je geïnteresseerd, neem dan contact op, dan maak ik op basis van jullie wensen een offerte op maat. Het gebruik van (15) yogamatten en -dekens is inbegrepen.

Yoga gaat om verbinding, van lichaam en geest, maar ook de verbinding met de wereld om je heen. Daarom heb ik er voor gekozen om van de opbrengst van elke yogales die ik in een organisatie geef, 5% van het totaalbedrag te doneren aan een organisatie voor ontwikkelingshulp: Eight.world. Deze organisatie verbindt voor mij twee passies, mijn wens om de wereld met yoga een heel klein beetje beter te maken en mijn geloof in de toepassing van gedragsinzichten. Om zo meer meisjes naar school te kunnen laten gaan, de toegang tot gezondheidszorg te verbeteren, mensen te helpen starten met een eigen onderneming en het versterken van de eigen kracht (empowerment). Dit doet Eight.world door - tegen de stroom in - gewoon geld te geven: unconditional cash. Nu nog kleinschalig in één dorp in Oeganda: Busibi, maar hopelijk straks groter. Daarom nodig ik elke organisatie met wie ik werk uit om mee te doen en zo bij te dragen aan dit kleine project, maar ook aan de toekomst van meer effectieve en menswaardige ontwikkelingshulp. Kijk voor een indruk op VillageOne.film.

 

Uiteraard staat het je helemaal vrij om zelf te kiezen of je mee wilt doen en stuur ik je - als je meedoet - een bewijs van betaling toe.