Alweer zeventien jaar geleden maakte ik kennis met de zachte kracht van yoga. Yoga is in de loop der jaren steeds belangrijker voor mij geworden. Eerst vooral als een manier om back in shape te komen na het krijgen van twee kinderen, om mijn lichaam weer te voelen en te ontspannen, maar uiteindelijk deed ik de ontdekking dat je yogamat en -beoefening een prachtige spiegel is. Wat je op je mat tegenkomt, kom je vaak daarnaast ook tegen. Je leert jezelf kennen op je mat.

 

Na een inspirerende yogareis naar Nepal besloot ik mijn yogapad verder te vervolgen met de driejarige hatha yoga docentenopleiding bij Fiore Osmose Yoga. Daarnaast volg ik nog steeds veel yogalessen en -workshops bij andere docenten en laat ik mij graag inspireren door de rijke yogafilosofie. Hierin vind ik een bijna onuitputtelijke bron van inspiratie voor mijn lessen.

Ik deel mijn liefde door en voor yoga graag met jullie. Op jouw eigen manier mag je jezelf geven wat je nodig hebt. Met je lichaam als kanaal, je ademhaling als instrument en de liefde als leidraad. Je hoeft er niets voor te kunnen, je hoeft niet lenig of krachtig te zijn, je hoeft het alleen maar te doen om te ontdekken dat je jezelf zoveel kunt geven! Zelf ben ik  door yoga veranderd: nog steeds enthousiast en energiek, maar ook milder, zachter, en meer in balans, meestal :-). En dat voelt als thuiskomen. En zeg nou zelf 'thuiskomen bij jezelf', dat klinkt toch heerlijk!

 

Naast yoga word ik blij van (voor)lezen, tekenen, wandelen, fietsen, psychologie en gedragswetenschap, mijn jongens, onze camperbus, mensen, lachen en steeds weer nieuwe dingen doen. Naast yogadocent ben ik strategisch adviseur bij de rijksoverheid in het domein gedragsinzichten.